+31 6 430 22 660
Reserveer hier zonder aanbetaling Naar boeken

Een ander schip, en zo is het gekomen

Zeven seizoenen hebben we genoten van onze Beneteau Oceanis 36. Vanaf seizoen 2024 varen we met een prachtig klassiek gelijnde Hallberg Rassy 36MKII. In deze blog leggen we je de aanleiding hiervoor uit. Ook lees je hoe we onze nieuwe beauty gevonden hebben!

We hebben zeven jaar met veel plezier gezeild op onze Beneteau Oceanis. Tijdens het vaarseizoen 2023, brak Willem helaas zijn voet. Heel simpel, een afstapje op de boot niet gezien terwijl hij onze teckel Joep in z'n handen had. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje...

Domper

Seizoen 2023 kwam dus vroegtijdig ten einde. Wat een domper. 'Dan verkoop ik de boot!', zei Willem. Tja, als je dan toch een keer op zoek wilt naar een ander schip, is de periode dat je zelf niet kunt varen misschien wel een geschikte.... 

Boot-loos

Zo gezegd, zo gedaan. De Pura Vida werd te koop gezet en was binnen twee weken verkocht aan een Franse familie. Zij waren ontzettend blij met het schip, wat wij natuurlijk goed konden begrijpen. Vandaag de dag ligt zij in de haven van Nieuwpoort, waar zij een mooi buitenverblijf is voor deze mensen. Maar wij waren vanaf drie september 'boot-loos'. En toen werd het natuurlijk net weer mooi weer. Niks aan te doen! 

Op jacht

Toen begon het zoeken naar een ander schip. Vrijwel dagelijks struinden we het internet af. Maar de huidige botenmarkt lijkt op de huizenmarkt: weinig aanbod en stijgende prijzen. We bekeken veel verschillende boten: nieuwe, klassieke, racers, tourboten, grote, kleinere.... We bezochten boten in Nederland en België, maar bijvoorbeeld ook in Spanje. Helaas zonder het gewenste resultaat, want de plaatjes op het internet zijn vaak mooier dan de realiteit.

Mazzel

Begin februari zagen we dat er een Hallberg Rassy 36 mkII te koop lag in Frankrijk. Maar we gingen net naar Spanje dus we hadden eigenlijk geen tijd om er naartoe te gaan. En Chantal was ook niet zeker of dit type schip het wel zou zijn voor haar. Een buurman in onze haven in Breskens heeft een zelfde schip, dus we bedachten dat het wel handig zou zijn om eerst eens in zijn schip te gaan kijken. 'Geen probleem,' zei hij. 'Hij ligt in Breskens in de loods, ga er maar naartoe!' Wij togen naar Breskens en bekeken zijn schip. Wat een klasse en wat een bergruimte! De man van de loods zei: 'Goh, als jullie deze zo leuk vinden; er ligt hier een zelfde schip te koop. Die lag bij jullie in het straatje in de haven maar de eigenaar is in november onverwacht overleden. Hij staat nog niet bij een makelaar of op het internet, de weduwe heeft ons gevraagd om een koper te zoeken. We kunnen hem nu gelijk bekijken?' Dat hebben we natuurlijk direct gedaan! We troffen een prima onderhouden schip aan uit 1999. De rest is geschiedenis...

Zo dicht bij huis!

De weduwe vond het mooi dat haar schip in Breskens kon blijven en dat zij bij ons in goede handen is. Medio april kon de Pura Vida (want zo hebben we haar natuurlijk weer gedoopt) in Breskens te water gelaten worden. Dat scheelt een hoop gedoe!  Zo dicht bij huis vonden wij ons droomschip, deze boot kwam gewoon zelf naar ons toe. Wie had dat gedacht, na al onze reizen.

Benieuwd hoe ze zeilt?

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van onze nieuwe vaarroutes, aanbiedingen en activiteiten.

Aanmelden voor de nieuwsbrief